Mosquit tigre. Recta final de la temporada del mosquit tigre

Encetem el mes d’octubre, un mes clau en la lluita contra el mosquit tigre.

Bona part de les postes d’ous que realitzen durant aquest període, actuaran de reservori per la primavera vinent.

Venim d’un setembre amb diversos episodis de pluges al territori que han fet augmentar la presència del mosquit tigre. Durant tot l’octubre i part del novembre les femelles es mostren més agressives i en patim les conseqüències, sobretot si venen dies de bonança i fem vida a l’exterior.

És important que a final de temporada mantinguem les mesures de prevenció per evitar la seva proliferació. Recordeu que hem d’evitar que quedi aigua estancada en objectes i recipients, buidant-los i posant-los cap per avall i tapar dipòsits i bidons on emmagatzemem aigua.

Tota la feina que fem entorn de la prevenció aquests dies no només tindrà efectes immediats, sinó que limitarem els mosquits de la temporada vinent.
Així doncs, seria bo que des de l’ajuntament es continuï informant la ciutadania en aquest moment de la temporada i així, entre tots, reduir la presència de mosquit tigre al nostre entorn.

Des del Programa de seguiment i vigilància del mosquit tigre disposem de material publicat a les nostres xarxes socials @programatigre a Instagram, Twitter i Facebook, que poden facilitar-vos aquesta reactivació.

Us animem, també, a què accediu als recursos digitals que teniu a la vostra disposició a través del següent enllaç, per tal d’adaptar el missatge a les necessitats del vostre municipi. Hi trobareu consells concrets per jardins, horts, etc.